mandag 16. april 2012

Kald vår, men varme tærJeg er avhengig av tøfler og har alltid hatt et ønske om å lage mine egne tøfler. Og for ei tid tilbake ble det endelig ordning i sakene.

Jeg arrangerte et nytt kjolefiltekurs og nøt godt av å ha filtmaker Nina i huset ei helg. Gode tips er gull verdt!

Jeg fant noen rester av C1-ull i kjelleren og gikk løs. Mønster fant jeg i den første boka til Nina og Tone Tvedt og malen var mellomtjukk plast.

P1050473P1050477

Jeg skulle bruke 220 gram ull på str 39 og la flere tynne lag på begge sider. Følte jeg hadde mer kontroll da, enn om jeg la bare to lag på hver side.

P1050478P1050479

Jeg jobbet først rundt kanten på begge sider, før jeg gikk løs på flatene.

P1050480

Jeg varmet vann i tekokeren og helte på kokende vann, da blir det fortgang i filtinga! I tillegg jobbet jeg med tynn plast oppå ulla, da glir det lett og en slepper å bli ru og tørr på hendene etter endt arbeid.

 

 

 

 

P1050484

Etter at ulla var stødig og god, klipte jeg hele greia over på midten og puttet skolestene oppi. Og så kommer hemmeligheten: Du syr igjen åpningen på toppen og hiver tøflene i vaskemaskina. (i alle fall visste ikke jeg at det var en mulighet…)

 

 

 

 

P1050493

Det var spennende å åpne vaskemaskinen, men det gikk bra og de var faste og fine.

Så var det i grunnen bare å klippe åpning, smyge skolestene utav og smyge føttene oppi.

Jeg har ikke fått tak i såle, men jobber med saken, ellers blir de nok slitt under ganske fort. Oppi tenkte jeg å legge selvfilta såler. Da slites de, i stedet for innsida av tøffelen.

 

                      

Dette kan jeg virkelig anbefale! Jeg har i alle fall lyst å lage flere!

1 kommentar:

  1. å, de var fine.Samme mal som nissetøflane mine er laga etter. Ang. sålar: besto min laga sålar av eit eller to lag (avhengig av tjukkelse) klipp fra ullteppe + skinn ytterst (du har vel ei gammal skinnjakke ??) ...det var supre sålar. Ho sydde dei på med sterk skomakartråd.
    Gjesp....no må eg drikka kaffi !!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...