søndag 28. august 2011

Kunstnere bak hver en sving

Det er deilig å være norsk i Danmark. I alle fall om du liker å rusle rundt på små intime gallerier.
Siste uka i sommerferien var vi i Danmark på fotballcup og rundt Limfjorden ligger det flere gallerier og kunstnerverksteder og venter.

Lemvig er en koselig liten by og i gå-gata ligger Kammergalleriet. Lokalet leies av flere lokale kunstnere og de bytter på å ha salgsutstilling der, samt å være vertskap.
Den dagen jeg var der, hadde Lene Kastrup åpning av sin utstilling og bød på noe godt å drikke til oss som var innom. Lene farger ullgarn fra egne sauer, selger garnet og strikker og tover også ulike ting som hun selger i butikken. Jeg kjøpte garn fra hennes sauer og tenker å lage meg et fargerikt sitteunderlag til fotballkampene utover høsten.
Lene sa at hun elsket nordmenn og utrolig nok hadde hun vært mye på vestlandet og ikke minst i Odda. Hun hadde til og med hatt en kjæreste fra Odda. Verden er ikke stor, nei!
Garnet kom etter mye om og men hjem til Odda…..

For dem som har vært hjemme hos meg har de nok lagt merke til at jeg liker keramikk, og i Danmark er det ikke langt mellom keramikerne. Det er nok litt ymse både stil og kvalitet, men jeg kom over et galleri som IMG_2487var midt i blinken for meg. Spesielt likte jeg brukskeramikken.
Galleri Møller P. ligger på vestkysten sør for Limfjorden. Det drives av et ektepar der han maler og hun lager keramikk. De har restaurert en gård og har innredet driftsbygningen til galleri. Absolutt verdt er besøk synes jeg.
To kopper og en vase kom også etter mye om og men til Odda….. en egen historie jeg kommer til å huske leeenge…jada, skal røpe den lenger nede….

For flere år siden kjøpte jeg meg ei nunofiltebok, men har aldri kommet i gang med det. Så da jeg kom over GalleriAnet måtte jeg bare droppe en fotballkamp og kjøre en liten time…Og jeg ble ikke skuffet. Anet driver et lite galleri i Vinderup, midt i hovedgata. Hun var ei utrolig hyggelig dame som svarte villig vekk på alle mine spørsmål og kjapt viste meg ulike teknikker. Jeg gikk derifra med både skjerf og en rosa flagrende vest.
IMG_2389IMG_2390
Anet pakker inn “skattene” mine
- og det var i grunnen det siste jeg så
til dem……
IMG_2391IMG_2392
Galleriet var kombinert verksted og galleri i
tillegg til kurslokale. Lite, men koselig.
IMG_2393IMG_2394
Disse kunne en sette vase oppi og få en
ekstra fargerik vase til blomstene.

Jeg var veldig fornøyd med “skattene” mine og gledet meg til å ta dem med hjem. Slik skulle det ikke gå…..da vi ryddet ut av leiligheten ble alt sammen ved en feiltagelse kastet i bosset. Da vi kom hjem seint søndagskveld og det gikk opp for meg at alt var borte, ble jeg temmelig stresset, skal innrømme det…. Jeg kastet meg på telefonen til feriesenteret og ba fint om de kunne lete i bosset. Det gjorde de og utrolig nok fant de posene. De bekreftet at de fant alle tingene og jeg var utolig lettet. Det tok sin tid før pakken dukket opp, men etter 10 dager kom det en hentelappe i postkassa. I pakken lå garnet og keramikken – men ullklærne fra Anet….dem ser jeg nok aldri igjen….
Derfor er det ekstra kjekt at vi har fått filtemaker Nina Tvedt Sliper til Odda i høst. Hun skal lære oss å filte kjole og skjerf i nunofilt. Det blir knall!


Når jeg tenker kunstverk, tenker jeg som oftest på noe som kan kjøpes og tas med hjem og som varer lenge. Kunstverkene under kunne ikke kjøpes og heller ikke flyttes, men var intet mindre enn fantastiske! De er kun laget i sand og vann og finnes hver sommer i Sødervig på vestkysten av Danmark. Der har de en egen sandskulpturfestival der de hyrer inn internasjonale kunstnere hvert år og gir dem et tema å jobbe ut i fra. I år var temaet “Romerriket og dets herskere”. Alt er altså bare vann og sand – ingen bindemidler. Er du på de trakter kan jeg virkelig anbefale denne utstillingen!

9 kommentarer:

 1. Det er jo så ufattelig trist at du mistet det fine du kjøpte! Men, godt at du fikk noe tilbake da. Tusen takk for tips om sandskulpturene - ferietips er fint å få:)

  SvarSlett
 2. Uffameg,da!Det var da trist!Slenger meg inn som følger,jeg.Ha en fin uke!Synnøvehilsen

  SvarSlett
 3. WoW! Du hadde flaks! Snakk om å -ha hode under armen- ;) Godt at dette gikk greit til slutt, men synd med det andre som forsvant. Dessverre så er det slikt som må skje før vi tar lærdom ;) Heller ikke alltid at man lærer av slike bommerter heller.

  Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min. Jeg er lykkelig over at du "fant" meg :) Du har en veldig fin blogg!

  SvarSlett
 4. Så lurt å finne smutthull til kunst-inspirasjon mellom fotballkampene! Og koselige ting du fikk med deg hjem til slutt. De er jammen flinke i Danmark, og hyggelige.
  :)Beate

  SvarSlett
 5. Aha, "soulmate", æ e veldig opptatt av sterke farga, Danmark og god design. Det va VELDIG mye fint i bloggen din. Den vil æ følge, letter å huske de som e interessante da :))

  SvarSlett
 6. Hei, Annepa,
  Høres du nyter mange ting. Jeg skulle ønske jeg kunne besøke Europa en dag. Jeg vil gjerne se deg og ta en titt på din flotte håndverk og ... smake kakerʚ(ˆ◡ˆ)ɞ!
  Cheers, Sadami

  Hi, Annepa,
  Sounds you're enjoying lots of things. I wish I could visit Europe one day. I'd love to see you and have a look of your great crafts and...taste cakesʚ(ˆ◡ˆ)ɞ!!!
  Cheers,Sadami

  SvarSlett
 7. Hei !! Så bra at noe av det du hadde handla endelig kom fram, men synd med det som mangla... du e' jo nødt til å reisa tilbake til Danmark neste sommar no !
  De sandskulpturane i Søndervig såg eg også i sommar. Vi hadde ein stopp der på vei heim. No skal eg gå inn på sida til Nina T. Sliper og se om eg blir inspirert. Her er det sonn gjesp..gjesp..kveld !!
  Snakkes!

  SvarSlett
 8. Takk for hyggelige ord på bloggen min :)
  Når det gjelder skattejakt i danmark har du min fulle sympati, jeg kom også hjem med en skatt for lite sist jeg var på tur desverre.
  Håper du får en fin dag!

  SvarSlett
 9. Takker så mye for besøket og koselig kommentar i bloggen min. Har tittet rundt her hos deg,så masse flott å se og lese. Kommer nok på besøk igjen jeg. :-)
  Ønsker deg en riktig fin-fin helg! Klems

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...